Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá 10:00-18:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
03.12.2021
Možnosti platby
Rozšířili jsme síť partnerských platebních společností a nově můžete kromě stávajících možnosti platby Dobírkou, Převodem na účet, Platbu kartou, Onli... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
CBD produkty CBD produkty
Co je to CBD (Kanabidiol) a jaké má účinky? číst celé
6. 6. - Den, kdy se narodil Alexandr Sergejevič Puškin
06.06.2022 Významné dny
6. 6. - Den, kdy se narodil Alexandr Sergejevič Puškin
6. června roku 1799 se narodil Alexandr Sergejevič Puškin číst celé
4. 6. - Den, kdy se narodila Angelina Jolie
04.06.2022 Významné dny
4. 6. - Den, kdy se narodila Angelina Jolie
4. června roku 1975 se narodila herečka Angelina Jolie číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Naše zboží - blog
  3. Co se kde děje?
  4. Září ve znamení Vinobraní

Září ve znamení Vinobraní

Podzim je každoročně v České republice obdobím kdy se po celé zemi oslavuje sklizeň vinné révy, tzv. Vinobraní.

Akce jsou většinou spojené s kulturním programem, hudebními vystoupeními, degustacemi vína a burčáku. Na jižní Moravě jsou známá vinobraní například ve Znojmě a v Mikulově, v Čechách zejména v Litoměřicích, Mělníku, Roudnici nad Labem nebo Velkých Žernosekách. Každoročně tyto akce navšítí tisíce čechů ale i cizinců.

Náš tým všecochceš jistě také nějakou akci navštíví a aby jste si i vy mohli vybrat akci v okolí nebo věděli kam se letos podívat, přinášíme vám v příloze přehled letošních Vinobraní

Seznam akcí 2019

Tento víkend se Vinobraní koná například v Mikulově, Boroticích, Valticích, Ústí nad Labem, Ostravě, Praze, Uherském Hradišti, Dolních Kounicích, Nosislavě, Horních Bojanovicích, Velkých Pavlovicích nebo v Roudniích nad Labem

VÍNO

Víno je alkoholický a méně často také nealkoholický nápoj typicky vznikající kvašením moštu z plodů vinné révy. Slovo víno, stejně jako názvy vína v mnoha dalších jazycích, pochází z latisnkého názvu vína vinum. Vědecky se vínem, jeho výrobou a pěstováním vinné révy zabývá enologie. Na území dnešní Itálie se pilo víno už před téměř 6000 lety.

Členění vína podle barvy je základní a jsou zavedené čtyři barvy: bílé, růžové, červené a oranžové víno.

Bílé víno je vyrobeno z bílých, růžových, červených, nebo modrých hroznů révy vinné. Při jeho výrobě se narušené slupky hroznů (rmut) ihned lisují a získává se čistý mošt ke kvašení. Pevné zbytky po lisování se nazývají motoliny. Bílým vínům vyrobeným z červených nebo modrých hroznů se říká klaret.
Růžové víno je vyrobeno z modrých hroznů bez nakvašení, u stolních vín šumivých a perlivých vín i ze směsi bílého a červeného vína.
Červené víno je vyrobené pouze z modrých hroznů a to nakvášením nebo jejich tepelným zpracováním. Při jeho výrobě se rmut nechá několik dní kvasit. Slupky tak zůstávají v kontaktu s kvasící šťávou. Kvašení probíhá delší dobu a za vyšší teploty než u bílého vína. V červeném vínu jsou tak ve vyšší míře třísloviny a také resveratrol (ze slupek i z jadérek), který se vyskytuje i v bílém víně. Dva decilitry červeného vína obsahují přibližně 600 mikrogramů resveratrolu.
Oranžové víno je ve své podstatě bílé víno zrající na slupkách. Nesíří se a je prospěšné zdraví (o trochu víc než jiná vína). Tato pradávná receptura je vůbec první způsob přípravy vína. Jedná se o vína vyráběná starobylými gruzínskými technologiemi nnebo technologiemi experimentálními, podobnými kachetinským.
Vína dělíme podle obsahu cukru na suché, polosuché, polosladké a sladké. Sekty potom na přírodně tvrdé, zvláště tvrdé, tvrdé, extra dry, suché, polosuché a sladké.

Dělení podle druhů Víno, Zemské Víno, Jakostní víno, Kabinet, Pozdní sběr, Výběr z hroznů, Výběr z bobulí, Výběr z cibéb, Ledové víno, Slámové víno, Botrytický výběr, Barrique, Sur line, Přírodní víno, Mešní víno, Košer víno, Aromatizované víno, Vermut, Americano, Levandulové víno, Likérové víno, Dealkoholizované víno, Perlivé víno, Šumivé víno a sekt

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Štítky