Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá 10:00-18:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
03.12.2021
Možnosti platby
Rozšířili jsme síť partnerských platebních společností a nově můžete kromě stávajících možnosti platby Dobírkou, Převodem na účet, Platbu kartou, Onli... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Blog
CBD produkty CBD produkty
Co je to CBD (Kanabidiol) a jaké má účinky? číst celé
6. 6. - Den, kdy se narodil Alexandr Sergejevič Puškin
06.06.2022 Významné dny
6. 6. - Den, kdy se narodil Alexandr Sergejevič Puškin
6. června roku 1799 se narodil Alexandr Sergejevič Puškin číst celé
4. 6. - Den, kdy se narodila Angelina Jolie
04.06.2022 Významné dny
4. 6. - Den, kdy se narodila Angelina Jolie
4. června roku 1975 se narodila herečka Angelina Jolie číst celé
Zobrazit všechny články
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Naše zboží - blog
  3. Významné dny
  4. 20.10. - Den, kdy slavíme Mezinárodní den kuchařů.

20.10. - Den, kdy slavíme Mezinárodní den kuchařů.

20. října je ve znamení Mezinárodního dne kuchařů. I my si tedy zahrajeme chvíli na věhlasné kuchaře a prozradíme Vám naše dva velmi oblíbené recepty, na které nedáme dopustit. V našem kuchařském souboji se v roli vyzyvatele představí "Špagety se špenátem a kuřecím masem" proti "Vepřové panence na medovo-vínové omáčce".

 "Špagety se špenátem a kuřecím masem"

Suroviny na 4 porce: 500ml smetany na vaření, 400g mraženého špenátu, 500g čerstvého špenátu, 4 větší stroužky česneku, kousek másla, špagety, 500g kuřecího masa, 1 cibule, 1ks taveného sýra smetanito, mletý pepř, sůl, majoránka, tvrdý sýr jako gouda či eidam.

1. Špagety (tyhle prostě miluju) nebo jiné těstoviny klasicky uvařte v hrnci s osolenou vodou a kapkou oleje.

2. Na prkénku nakrajejte cibuli na menší kostičky a restujte na rozpálené pánvičce. Po minutce přidejte lžici másla, prolisovaný česnek a restujte do zlatova. Poté přidejte na kostičky nakrájene kuřecí maso a dále restujte. Přidejte trochu pepře, sůl a majoránku, popřípadě bazalku.

3. Dále přidejte zmražený špenát a důkladně promíchejte. Až se špenát zcela rozpustí přidejte tavený sýr a smetanu a pořádně rozmíchejte ať se ingredience propojí. Duste pak pod pokličkou zhruba 15 minut a nechte omáčku zredukovat. Přidejte umytý čerstvý špenát a dále za občasného míchání nechte pod pokličkou dokud omáčka nezhoustne.

4. Pro zahuštění můžete taky použít nastrouhaný tvrdý sýr nebo hrášku. Podávejte se špagety a nastrouhaným tvrdým sýrem.

 

"Vepřová panenka v medovo-vínové omáčce"

Suroviny na 4 porce: 600g vepřové panenky, 1 červená cibule, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 kg brambor, 1 lžíce celozrné mouky nebo hrášky, sůl, pepř, majoránka, 3 lžíce teriaky omáčky, 100ml červeného vína, 1 lžíce medu, 70g rajského protlaku.

Příloha:

V hrnci uvaříme brambory, necháme je zchladnout a nakrájíme na tenké kolečka, které vyskládáme na plech a lehce posypeme majoránkou. Pečeme pak v troubě zhruba hodinu na 180 stupňu.

Omáčka:

1. Nadrobno nakrájíme červenou cibuli a na kostičky vepřovou panenku. Vepřovou panenku osolíme a spolu s cibuli vložíme na rozpálenou pánev a restujeme.

2. Po minutce přidáme lžíci másla, zaprášíme lžíci hrášky/mouky a promícháme. Poté zalijeme červeným vínem, přidáme teriaki omáčku, rajský protlak a za občasného míchání necháme zredukovat.

3. Poté přilijeme cca 150 ml vody a lžíci medu, promícháme a opět necháme zrdeukovat na zhruba 1/3 omáčky. Když se nám zdá omáčka krásně hustější, recept je hotový. Podáváme s pečenýmy brambory a zeleninou podle chuti.

V případě, že se rozhodnete recepty vyzkoušet, dejte nám třeba na facebooku vědět jak Vám chutnali. Za tým všecochceš Vám přejeme dobrou chuť.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Štítky